Herrankukkaron perjantairesepti, kuvassa stuntman the Iisakki

Herrankukkaron Perjantairesepti on Pentti-Oskari Kankaan - 7-seinähullun isä, höyrylaivan kapteeni ja Herrankukkaron kiireapulainen - saajilleen veloituksetta joka perjantai lähetettävä sähköpostikirje, joka sisältää iloisen tarinan hänen elämästään ja kokemuksistaan suomalaisessa viihde-elämässä sekä maailman merkillisestä menosta. Mukana on myös hänen harrastelijakokkimaisia hyvää mieltä aiheuttavia ruokareseptejään. Asenne ratkaisee. Aina.


ERILAILLA GRAAVATTU LÄHIKALA

Kotimaista kalaa fileoituna
Suolaa
Hunajaa
Tyrnimehua
Tilliä1.Laita kalan filee voipaperille.
2. Ripottele merisuolaa.
3. Sivele pinnalle ohuesti hunajaa
4. Kaada hunajan päälle ohuesti tyrnimehua ja levitä se koko fileen pinnalle. Tyrnimehu on vitamiinien ja flavonoidien lisäksi vatsalle hyvää tekevää mm. alhaisen ph:nsa vuoksi. Lisää runsasti tilliä, silputtuna tai kokonaisena. Mitään pippuria ei kannata laittaa, sillä se peittää tyrnin eksoottisen upean maun.
5. Kääri voipaperiin tiukkaan moninkertaiseen kääreeseen, nosta lautaselle tai kulhoon ja laita jääkaappiin.
6. Parasta huomenna ja ylihuomenna. Menettelee vielä 3-4 vrk kuluttua, mutta maku on silloin voimakkaampi. Ei huono. Pidä huolta, ettei kylmäketju katkea missään vaiheessa. Sen avulla kalan säilyvyys tuplaantuu.
7. Pidä jääkaappisi 1-3 asteen välillä. Jollei onnistu, vaihda ihmeessä jääkaappi. +4 asteessa alkaa kalan bakteeritoiminta kiihtyä merkittävästi.
8. Aivan upean tuloksen saat myös silakkafileitä näin graavatessa. Vetäytymisaika on silloin lyhempi 6 tuntia - 24 tuntia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma Fanimuki

Ilvesmäen keittiöideoita...