Nyyttonin salainen yöelämä

Maminami on aina luullut, että mä nukun yöni sievästi sen vieressä.
Höpö - Löpö.
Pomomies oli edellisyönä valvonut ja mun silhuetti oli kuulemma kuvastunut yötä vasten jatkuvasti.
Kaiken huipuksi mä kuulemma yöllä hoidan kaiken henkilökohtaisen hygieniani. Siis pureskelen varpaankynteni; riks ja raks. Nuolen kakkoseni, raaps, raaps, raaps. Niinkuin hiekkapaperilla raappisi.
Syljeskelen kynnenpalasia, kääntyilen ja rapistelen.
Onneksi Maminamilla on hyvät unenlahjat, se ei siis tiedä mun salaisista yöhommeleistani.
Käyn myös syömässä raksuja; raps, rips. Juon vettä; klups, lurps.
Yöpissillä pitää myös käydä; suih, suih ja rapinat päälle.

Mami kyllä lohdutti molempia kolleja aamulla, että meillä on vielä kaikki hyvin.
Sitten kun me päivät mietitään ihmisten nimiä ja yöt kuljetaan pissalla; silloin meillä on vasta huonolla tolalla hommat.

Näin meillä, entäs Iisakin talossa?

Kommentit

  1. Hei Nyyttoni. Me ollaan semmosia yökukkujia ton mamman kans. Mää ensiks ruppeen kyseleen siltä, että tuuks sää jo maate. Äskön mää herätin sen, kun se vaan koisi ja mun iltaruokaa ei ollu missään.Ne oli ton vanhan herran kans ollu kyläsä koko ehtoopäivän ja ny sit on syäty ja tehty iltahommelit ja mää kattelen sitä tornistani ja ei se kyllä taas hevillä tosta tonne kammariin lähre. Ne oli treffannu tuolla mettällä kottiin tullesansa yhden naapurin isännän lunta luomasa ja taas puhuttiin siittä vesijohrosta ja se oli sanonu, että hyvvää vettä on, mut kyll hän sillä rahalla ois saanu viinastakin olla ympäri päissään koko loppuelämänsä.Meen porukat tuumiskeli, että kyllä nyt jo vähän jaksaa leikkiäkin laskee, mut kyl se tosi surkeeta syksyllä oli, kun kurraa ja kiviä ja lunta ja pimmeetä joka paikasa ja konneet jyrräs.Kyl määkin sen muistin, ko klasista meen ohituksen kattelin.Ny on sit komia vääntää kraanasta hyvvää vettä.Ny tairetaan pian päästä maate, näyttää vähä siltä. terkkuja Porriin toivoo Iisakki

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma Fanimuki

Ilvesmäen keittiöideoita...