Kaikki on mahdollista

Turha kuvitellakaan, että se onnistuisi. Tässä ovat faktat. Täysin mahdotonta, luovuta jo. Ei onnistu, on kokeiltu ennenkin. Ei onnistu, ei ole ennenkään kokeiltu. Tuulihattujen ja taivaanrannan taiteilijoiden hommeleita. Jos jatkat noin, päädyt varmasti hullujenhuoneelle.

Fiksut ihmiset määrittelevät meille mahdollisen ja mahdottoman rajat. He ovat läpi ihmiskunnan historian tukeutuneet faktoihin, tutkimustietoon ja terveeseen järkeen. Maapallo on pannukakku, aurinko kiertää maata eikä ihminen koskaan lennä. Jos et usko, palat kohta roviolla.
Kun brittiläinen Roger Bannister juoksi vuonna 1955 ensimmäisenä ihmisenä haamumailin eli alitti neljän minuutin rajan, hän hämmästytti koko maailmanlaajuisen tiedeyhteisön. Tutkijat, lääkärit ja urheiluasiantuntijat olivat laskeneet tarkkaan, ettei ihmisen elimistö koskaan kestä sellaista rasitusta. Pian urheilija toisensa jälkeen alitti haamurajan. Mahdottomasta ei tullut pelkästään mahdollista: siitä tuli tapa.
Maailma pursuaa esimerkkejä. Walt Disney (1901 - 1966) sanoi, että hänestä on hauskaa tehdä mahdottomia asioita. Kun hän suunnitteli huvipuiston rakentamista Anaheimiin Kaliforniaan, pankinjohtaja, perhe ja ystävät pitivät häntä hulluna. Waltin olisi pitänyt vain tuottaa piirrettyjä elokuvia. Nyt Disneyland ja yhtymän muut huvipuistot ovat käsitteitä. "Muistakaa, että kaikki alkoi hiirestä", Waltilla oli tapana muistuttaa.
Kuulen toistuvasti ihmisten sanovan, "ettei tämän ikäinen ihminen enää voi... ei meillä ole siihen varaa... en ikinä pääse sinne... tuollaista en koskaan saa..." Ne ovat itseään toteuttavia turhia ja ikäviä ennusteita. Hyvät uutiset tulevat tässä: vaihda ajatuksia ja asennettasi, niin huomaat, kuinka voit poistaa sanavarastostasi käsitteen mahdoton. Osaat, voit, haluat ja saat.
Kenties et onnistu piirtämään nelikulmaista ympyrää, muutoin kaikki mahdollisuudet ovat ulottuvillasi. Kun tiedät miksi jotakin haluat, hoksaat kyllä, miten sen saat. Tahtovalta sydämeltä eivät konstit lopu.

Kaikki on mahdollista.

Kommentit