Lainaus Positiivarit - sivustolta PS. kuvassa oleva kissamies ei liity juttuun

Liitin tähän lainauksen jutusta, joka voi koskettaa muitakin lukijoita:

Miten kohdata "negatiivari" jäämällä kuitenkin itse henkiin;


Niin, ettei hän "halua tai uskalla katsoa oman maailmansa ulkopuolelle"? Taitaa olla niin, ettei kuvaamasi ihminen ylipäätään ymmärrä tätä maailmaa samoin, koska muuten katsoisi; jotkut ihmisethän pelkäävät ja torjuvat asioita, joita eivät ymmärrä ne ovat siksi "väärin". Vikojen etsiminen muista voi myös viedä huomion pois hänen omista ongelmistaan; omasta absoluuttisesta maailmasta onkin turvallista tökkiä muita, koska siellä on "kaikki kunnossa". Asiat joita ei ymmärrä, täytyy vihata, on vain joidenkin tapa, tai pikemminkin "valinta"; valinta siksi, etteivät yleensä voi valita toisin, koska kyseessä myös persoonallisuus, temperamentti ja oma kasvuympäristö.




Näkeekö hän myös Sinut jollain tavoin virheellisenä? -Olen itse kohdannut joskus ihmisen, joka ei saa sanottua minulle päin naamaa mitä ajattelee mutta "oireilee" kiukuttelemalla ympäristöä esim. muita läheisiä vastaan. Myöhemmin saattaa selvitä mitä hän lopulta oikeasti halusi sanoa.



Kuvaamasi ihmisen muuttaminen voi olla hankalaa, koska muutos pitäisi lähteä omasta itsestä. Miten voit sanoa hänelle valkoista valkoiseksi, jos se hänen maailmassaan on silti musta? Voimakkailla mielipiteillään negatiivari yrittää muuttaa ympäristöään "itsensä näköiseksi", omista lähtökohdistaan Sinun kustannuksellasi, ellet reagoi jotenkin. - Omasta rimastasi; arvoistasi ja valinnoistasi riippuu kuinka vahingollisena pidät tuota; pakenet tai taistelet, tai annat vain olla, ellei hän muutu agresiivisemmaksi. -Niin siis muutu? -Et kertonut kuinka kauan olet henkilön tuntenut? Omasta kokemuksista olen huomannut, että ihmisestä alkaa karisemaan "hienoja" ominaisuuksia vähintään vuoden-kahden päästä ja vasta tällöin pääset tutustumaan hänen "arkiminäänsä". Tämä taas saattaa olla hyvin erilainen, kuin hän jonka tapasit ja tämän kanssa joudut todennäköisemmin elämään loppuelämäsi.



Nimimerkki Auringon ongelman kuvauksesta ei selviä onko tosiaan niin, että valitus on päivittäistä? Jos on, niin lienee todennäköistä, ettei muutu koskaan, ennemmin muitten on muututtava. Mitoittamme yleensä toisten osaamisen sen mukaan mitä itse osaamme, eli jos kykenemme muuttamaan omia asenteitamme ja käytöstämme niin luulemme, että muutkin pystyvät; se on joissakin tapauksissa virhe toiveissamme.



Väittelemällä / yrittämällä kasvattaa ko. henkilöä todennäköisesti voimistat vai hänen defenssiään. Karu totuus on ettemme aina voi "myydä" heille sellaista ideaa josta he hyötyisivät. Kaikkien on tehtävä omat virheensä ja opittava läksynsä, ikävä kyllä.



Ajattelepa kuinka paljon energiaa tuollainen ihmissuhde kuluttaa sen sijaan, että eläisi suvaitsevassa sopusoinnussa, tai ainakin pitäisi Sinut mielipiteittensä ulkopuolella; ajatella voi asioita mutta kuluttaa toista niistä puhumalla, tai tekemällä voi olla hyvinkin raskasta.



Kiteyttäisin; jos asia Sinua voimakkaasti rassaa ja olet tuonut selvästi ilmi ajatuksesi häneen tavastaan, jota et hyväksy, niin laita aikaraja, johon mennessä odotat tuloksia. Omista yksilöllisistä kipurajoistahan on kysymys.

Kommentit