Moussaka kreetalaisittain

1-2 munakoisoa
suolaa

Tomaattikastike:
oliiviöljyä
2 sipulia
runsaasti valkosipulia
2 tlk tomaattimurskaa (800-1000g), maustettuna basilikalla
basilikaa, oreganoa, chiliä (piripiriä)
mustapippuria
kristallisuolaa
Ripaus tummaa sokeria

Muut aineet:
n. 150 g tuoremozzarellaa
n. 150 g parmesaania
2 keitettyä kananmunaa
öljyä vuoan voiteluun

Leikkaa munakoisot mahdollisimman ohuiksi, esim. juustohöylällä. Levittele siivut esim. leivinpaperin päälle ja ripottele suolaa päälle. Tämä poistaa munakoisoista enimmän nesteen. Anna suolan olla puolisen tuntia siivujen päällä. Huuhtele siivut juoksevan veden alla ja kuivaa ne talouspaperilla.
Kun munakoisot ovat itkettymässä, on hyvä hetki keittää munat koviksi ja tehdä tomaattikastike. Kuullota pieneksi kuutioitu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua pienellä lämmöllä välillä sekoittaen.
Raasta parmesaani ja siivuta mozzarella.
Öljyä lasagnevuoka. Kokoa ainekset kerroksittain: laita pohjalle ensin tomaattikastiketta, sen jälkeen kerros munakoisoa, juustoa, munaa, parmesaania, tomaattikastiketta, jne. Jätä päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta ja parmesaania.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoile raikkaan tuoresalaatin, tsatsikin ja rakkauden kera

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma Fanimuki

Ilvesmäen keittiöideoita...