Terveisiä ilvesmäestä


Meillä on loma. Lomaamme on sisältynyt metsähommia, haketusta ja kuvissa näkyvää kohopenkin tekoa. Ilvesmäessä on meitä sää suosinut. Syksy on ollut ihana, kuulas & raikas. Kohopenkin laatikot ovat vanhoja lavankauluksia. Sivelin ne terva - pellavaöljyseoksella kahteen kertaan. Kohopenkkiin tuli pohjalle haketta, sanomalehtiä ja taas haketta. Päälle lopuksi multaa. Mullan alle sujautan kukkasipulit somasti talvehtimaan. Nyyttonin tehtävänä on levittää pelottavaa kissanhajua ympäriinsä, etteivät myyryläiset kiipeä laatikkooni ahmimaan sipuleita pieniin vatsoihinsa. Moista emme salli Nyyttonin kanssa. Kohopenkin teko oli veranpainetta nostattavaa puuhaa. Kallioon ei saa oikein louhittua helpolla tavalla suoraa tilaa riittävästi. Aina jokin kohopenkin osa irvisti somasti jostain kulmasta. Nyt ne ovat suorassa mutta kyllä se vaati paljon meiltä vatupassin käyttöä. Nyyttoni osallistui parhaansa mukaan puutarhan hoitoon. Hän mm. luontopissasi sorakasaan. Sitä hämmästyimme kaikki, Nyyttoni eniten. 

Kommentit

  1. Heips Ilvesmäkiläiset, hienoja kuvia ja ne lavakaulukset vai mitä ne nyt oli on aivan hieno lavakeksintö. Tyhmiä kukkia ja yrttejä ovat, jos eivät kilpää ponkaise keväällä hyvin tehdylta petilta vihreänä ja iloisena pehkona.
    Iisakki on viettänyt sadepäivää ja juuri ja juuri jaksaa terkkuja veljelle lähettää. Tuffa sai taas lohia ja huomenna kalakeitto porisee ja teen lättyjäkin, nam.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oma Fanimuki

Ilvesmäen keittiöideoita...